Wie zijn wij?

Over Marijke en Els

Marijke Tichelaar woont in Grou, is getrouwd en moeder van twee kinderen.
Marijke heeft de CIVAS-opleiding voor kindercoach, geaccrediteerd door het B.A.T.C., in 2013 succesvol afgerond en in 2015 de opleiding voor gezinstherapeut.

Els Koopmans woont in Reduzum op een boerderij, is getrouwd en moeder van drie kinderen.
Els heeft de Post Hbo-opleiding voor kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden en de Master SEN afgerond.
In 2014 heeft Els de CIVAS-opleiding voor kindercoach afgerond en in 2015 de opleiding voor Rots en Water-coach.

Beiden zijn bevoegd om te werken met ‘Ik leer anders’ (voor beelddenkers) en om het COACHEE!spel te gebruiken (om samen, d.m.v. spel, het probleem duidelijk te krijgen).
Ook zijn Marijke en Els beide KOMOP-coach, om ouders en kinderen die te maken hebben met pesten te ondersteunen.  Sinds 2018 zijn wij geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Als praktijk zijn wij aangesloten bij de beroepsorganisatie speciaal voor kindercoaches Adiona. Daarnaast zijn wij als zorgaanbieder aangesloten bij Palet.

 

Waarom “De Praatstok”?

De praatstok is afkomstig uit de tradities van de Amerikaanse Indianen. Als er een onderling beraad belegd werd, werd de praatstok gebruikt. Als je tijdens dit beraad (of tijdens een gesprek), de praatstok in de hand hebt, heb je alle aandacht.

Indiaanse kinderen worden al van jongs af aan geleerd te luisteren. Er wordt hen respect bijgebracht voor het standpunt van de ander. Het motto van de Indianen is hierbij ‘eerst begrijpen, dan begrepen worden’.

Pas als we echt luisteren zullen we anderen begrijpen. En als we elkaar begrijpen, zullen we effectiever worden in het oplossen van problemen.